Lamb with stamnagathi

1 κιλό αρνί
1 ½ κιλό σταμναγκάθι
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Για τη σάλτσα αυγού-λεμονιού:
1-2 αυγά
1 νερό πότερο χυμό λεμονιού
1 μεγάλο κρεμμύδι

Καθαρίστε, πλύνετε καλά τα χόρτα και βράστε τα για 15 λεπτά σε βραστό νερό και στη συνέχεια στραγγίστε τα.
Πλύνετε και κόψτε το κρέας σε κομμάτια, βάλτε το σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρέψτε τα για 5-7 λεπτά έως ότου το κρέας να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια, προσθέστε 1 έως 1 ½ ποτήρια νερό, και μαγειρέψτε τα για 1- 1 ½ ώρα.
Προσθέστε ένα ποτήρι νερό στα χόρτα, μαγειρέψτε τα μαζί για περίπου 10 λεπτά και
σβηστέ τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και προσθέστε το χυμό από το κρέας ανακατεύοντας τα συνεχώς.
Συνεχίστε να προσθέτετε χυμό στα αυγά έως ότου τελειώσει το μεγαλύτερο μέρος του χυμού.
Τέλος, ρίξτε τη σάλτσα λεμονιού και αυγών στην κατσαρόλα με το κρέας.

0
λεπτά