• (+30) 28220 41010
  • Τοποθεσία: Kaβούσι - Φαλάσαρνα – Χανιά - Κρήτη
spilios tavena menu gastronomy

Τα Πιάτα μας



Απλά, νόστιμα, υγιεινά


Τα πιάτα μας παρασκευάζονται καθημερινά ακολουθώντας παραδοσιακές κρητικές συνταγές με φρέσκα τοπικά εποχιακά υλικά.

Spilios  

                                Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece

Δείτε το Μενού μας



image


Ψωμί Σπήλιος: ψητό ψωμί πασπαλισμένο με ελαιόλαδο, θαλασσινό αλάτι και ρίγανη.

Ντάκος: Κρητικό παξιμάδι που ολοκληρώνεται με φρεσκοτριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο, μυζήθρα και ρίγανη.

Σκορδαλιά: παρασκευάζεται παραδοσιακά με πουρέ πατάτας μπόλικο σκόρδο και ελαιόλαδο.

Ταραμοσαλάτα: παρασκευάζεται παραδοσιακά με ταραμά, ψωμί και ελαιόλαδο.

Τζατζίκι: παρασκευάζεται με γιαούρτι, σκόρδο, ελαιόλαδο και αγγούρι.

Μυζήθρα: ένα παραδοσιακό κρητικό μαλακό τυρί από κατσικίσιο πρόβειο γάλα.

Στάκα: μια κρέμα που παρασκευάζεται από την τσίπα του γάλακτος.

Ντολμαδάκια: αμπελόφυλλα και ανθοί από κολοκύθα γεμισμένα με ρύζι, τριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο δυόσμο και μαϊντανό σερβιρισμένα με γιαούρτι.

Πατάτες τηγανητές:φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανισμένες με ελαιόλαδο.

Τηγανητά κολοκυθάκια: φέτες κολοκυθιού βουτηγμένες σε κουρκούτι και τηγανισμένες με ελαιόλαδο.

Τηγανητές μελιτζάνες: φέτες μελιτζάνας βουτηγμένες σε κουρκούτι και τηγανισμένες με ελαιόλαδο

Κολοκυθοκεφτέδες: τριμμένο κολοκύθι, διάφορα τυριά, ελαιόλαδο δυόσμο και μαϊντανό αναμειγνύονται μαζί, πλάθονται σε σχήμα μπάλας και στη συνέχεια τηγανίζονται με ελαιόλαδο.

Χωριατικό λουκάνικο: πικάντικο λουκάνικο ψημένο στη σχάρα.

Σαγανάκι: τυρί καλυμμένο με φρυγανιά και τηγανισμένο με ελαιόλαδο.

Γραβιέρα: Κρητικό τυρί που σερβίρεται κρύο.

Καλιτσούνια με μυζήθρα: ένα τοπικό κρητικό πιάτο. Μικρές πίτες φτιαγμένες από ζύμη, γεμισμένες με τυρί μυζήθρα και στη συνέχεια τηγανίζονται.

Καλιτσούνια με σπανάκι: τοπικό κρητικό πιάτο. Μικρές πίτες φτιαγμένες από ζύμη, γεμισμένες με σπανάκι, ελαιόλαδο και βασιλικό, τηγανισμένες με ελαιόλαδο.

Σαλιγκάρια: ένα τοπικό κρητικό πιάτο τρώγεται συνήθως κατά τη νηστεία πριν το Πάσχα. Τα σαλιγκάρια πασπαλίζονται με αλεύρι και τηγανίζονται με ελαιόλαδο. Ξύδι και δεντρολίβανο προστίθενται για άρωμα και γεύση.

Φέτα: τυρί που σερβίρεται με ελαιόλαδο και ρίγανη.



Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας

image

Κρητική σαλάτα Σπήλιος: μια μεγάλη σαλάτα που αποτελείται από μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι, ελιές, ραπανάκια, κομμάτια τυρί γραβιέρα, κρητικό παξιμάδι, μυζήθρα και ρίγανη.

Χωριάτικη σαλάτα: μια παραδοσιακή σαλάτα που αποτελείται από ντομάτα, αγγούρι, πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι, ελιές και φέτα.

Σαλάτα αγγούρι και ντομάτα: μια απλή σαλάτα που αποτελείται από ντομάτα και αγγούρι.

Σαλάτα Μαρούλι: μια πράσινη σαλάτα που αποτελείται από μαρούλι.

Σαλάτα του σεφ: μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, πράσινη πιπεριά, ζαμπόν, τυρί, αυγό και μαγιονέζα.

Τονοσαλάτα: μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, πράσινη πιπεριά, τόνο και μαγιονέζα.

Σταμναγκάθι: πικρά χόρτα βραστά σερβιρισμένα με ελαιόλαδο και λεμόνι.

Βλήτα: βραστά χόρτα σερβιρισμένα με ελαιόλαδο και λεμόνι.


Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας

image

Το φαγητό του Σπήλιου: κομμάτια από μοσχάρι που παρασκευάζονται με φρέσκια ντομάτα, κόκκινη και πράσινη πιπεριά, σκόρδο, Ρωμέικο κρασί και πικάντικα μπαχαρικά. Αυτό έχει ψηθεί μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια σερβίρεται με τυρί φέτα.

Αρνί με σταμναγκάθι: κομμάτι αρνί μαγειρεμένο με σταμναγκάθι (πικρά χόρτα) σε σάλτσα λεμονιού.

Τσιγαριαστό αρνί: παραδοσιακό πιάτο που σερβίρεται σε γάμους στην Κρήτη. Τα κομμάτια του αρνιού σοταρισμένα σε ελαιόλαδο και Ρωμέικο κρασί. Τα φύλλα δάφνης προστίθενται για τη γεύση. Σερβίρεται με τηγανητές πατάτες.

Τσιγαριαστό χοιρινό: κομμάτια χοιρινό σοταρισμένα σε ελαιόλαδο με Ρωμέικο κρασί. Λεμόνι προστίθεται για τη γεύση και σερβίρεται με τηγανιτές πατάτες.

Μουσακάς: παραδοσιακό ελληνικό πιάτο ψημένο σε πήλινο πιάτο που ετοιμάζεται με στρώσεις από πατάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, προστίθεται κιμάς και σάλτσα μπεσαμέλ.

Μπουρέκι: κρητικό πιάτο που παρασκευάζεται με στρώσεις από πατάτες και κολοκυθάκια, τριμμένη ντομάτα και βασιλικό προστίθεται μυζήθρα και στη συνέχεια ψήνονται στο φούρνο.

Κοτόπουλο με χυλοπίτες: κομμάτια κοτόπουλου σοταρισμένα με φρέσκια ντομάτα, σκόρδο, δάφνη και διάφορα μπαχαρικά, Ρωμέϊκο κρασί προστίθεται για τη γεύση. Σερβίρεται με Κρητικά ζυμαρικά "χυλοπίτες".

Αυγά με στάκα: τηγανητά αυγά που καλύπτονται με «στάκα».



Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας

image

Μακαρόνια με κομμάτια χοιρινού σοταρισμένα: κομμάτια χοιρινού σοταρισμένα σε ελαιόλαδο και κρασί. Τα φύλλα δάφνης προστίθενται για τη γεύση. Σερβίρεται με μακαρόνια.

Σπαγγέτι με κουνέλι στιφάδο: κομμάτια κουνελιού και ολόκληρα κρεμμύδια μαγειρεμένα με φρέσκια ντομάτα. Ρωμέικο κρασί, σκόρδο, κανέλα, γαρίφαλο, δάφνη προστίθενται για τη γεύση. Σερβίρεται με μακαρόνια.

Μακαρόνια με σάλτσα κιμά (μπολονέζ): κιμάς μαγειρεμένος με κρεμμύδια, ελαιόλαδο και ντομάτες. Φύλλα δάφνη, σκόρδο και ρωμέικο κρασί προστίθενται για τη γεύση. Σερβίρεται με μακαρόνια.

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας: σάλτσα ντομάτας που παρασκευάζεται με φρέσκια ντομάτα, σκόρδο, κόκκινες και πράσινες πιπεριές και μαϊντανό. Σερβίρεται με μακαρόνια.

Σπαγγέτι με τριμμένο τυρί: μακαρόνια σερβίρονται με τριμμένο τυρί.



Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας

image

Χοιρινή μπριζόλα: χοιρινή μπριζόλα ψημένη στη σχάρα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Σερβίρεται με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.

Παϊδάκια αρνίσια μερίδα: παϊδάκια ψημένα στη σχάρα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Σερβίρεται με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.

Παϊδάκια κιλό: ένα κιλό παϊδάκια ψημένα στη σχάρα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Παϊδάκια 1/2 κιλό: μισό κιλό παϊδάκια ψημένα στη σχάρα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Παϊδάκια αρνίσια 750 γραμμάρια: 750 γραμμάρια παϊδάκια ψημένα στη σχάρα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Χοιρινό σουβλάκι: κομμάτια χοιρινού με κρεμμύδι, κόκκινες και πράσινες πιπεριές με αλάτι και πιπέρι περασμένα σε ξυλάκια. Ψήνονται μέχρι να μαλακώσουν και σερβίρονται με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.

Σουβλάκι κοτόπουλο: κομμάτια κοτόπουλο με κρεμμύδι, κόκκινες και πράσινες πιπεριές με αλάτι και πιπέρι περασμένα σε ξυλάκια. Ψήνονται μέχρι να μαλακώσουν και σερβίρονται με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.

Κοτόπουλο φιλέτο: Φιλέτο κοτόπουλο ψημένο στη σχάρα μέχρι να μαλακώσει με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρεται με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.

Κοτόπουλο φιλέτο α λα κρεμ: φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα ψημένο μέχρι να μαλακώσει ολοκληρώνεται με κρέμα γάλακτος από μανιτάρια και ζαμπόν. Σερβίρεται με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.

Ψαρονέφρι: χοιρινό φιλέτο ψημένο στη σχάρα μέχρι να μαλακώσει με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρεται με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.

Χοιρινό φιλέτο με στάκα: χοιρινό φιλέτο ψημένο στη σχάρα μέχρι να μαλακώσει ολοκληρώνεται με στάκα και σερβίρεται με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.

Χοιρινό φιλέτο α λα κρεμ: φιλέτο χοιρινό ψημένο στη σχάρα μέχρι να μαλακώσει ολοκληρώνεται με κρέμα γάλακτος από μανιτάρια και ζαμπόν. Σερβίρεται με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.

Μπιφτέκι: δύο μπιφτέκια από κιμά, που παρασκευάζονται από χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά με κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ψωμί, αυγά και λάδι. Ψημένο στη σχάρα και σερβίρεται με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.

Μπιφτέκια a la crème: δύο μπιφτέκια από κιμά, που παρασκευάζονται από χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά με κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ψωμί, αυγά και λάδι. Ψημένο στη σχάρα ολοκληρώνεται με κρέμα γάλακτος μανιτάρια και ζαμπόν. Σερβίρεται με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.

Μπιφτέκια με στάκα: δύο μπιφτέκια από κιμά, που παρασκευάζονται με χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά με κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ψωμί, αυγά και λάδι. Ψημένο στη σχάρα ολοκληρώνεται με στάκα και σερβίρεται με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.

Πανσέτα: κομμάτια πανσέτας ψημένα στη σχάρα μέχρι να μαλακώσουν με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρεται με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.

Πανσέτα 1/2 κιλό: μισό κιλό πανσέτα ψημένη στη σχάρα μέχρι να μαλακώσει με αλάτι και πιπέρι.

Πανσέτα 1 κιλό: ένα κιλό πανσέτα ψημένο στη σχάρα μέχρι να μαλακώσει με αλάτι και πιπέρι.

Ποικιλία κρεατικών για 2 άτομα: κομμάτια πανσέτα, παϊδάκια, χωριάτικο λουκάνικο, μπιφτέκι, όλα ψημένα με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρονται με τζατζίκι και φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.

Ποικιλία κρεατικών για 4 άτομα: κομμάτια πανσέτα, παϊδάκια, χωριάτικο λουκάνικο, μπιφτέκι, όλα ψημένα με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρονται με τζατζίκι και φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.

Ποικιλία κρεατικών γίγας: κομμάτια πανσέτα, παϊδάκια, χωριάτικο λουκάνικο, μπιφτέκι, όλα ψημένα με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρονται με τζατζίκι και φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.



Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας

image

Τα περισσότερα πιάτα θαλασσινών στην Κρήτη τρώγονται ως μεζές και αυτός είναι ο λόγος που σερβίρονται μόνα τους. Έτσι μπορείτε να έχετε μια ποικιλία από πιάτα στο τραπέζι σας.

Σαρδέλα: σαρδέλες είτε τηγανισμένες σε ελαιόλαδο ή στη σχάρα. Σερβίρεται από μόνη της.

Φρέσκος Γαύρος: Γαύρος τηγανισμένος σε ελαιόλαδο. Σερβίρεται από μόνος του.

Φρέσκια τσιπούρα: τσιπούρα ψημένη στη σχάρα περιχυμένη με λαδολέμονο.

Ψητό χταπόδι: χταπόδι ψημένο στη σχάρα και στη συνέχεια περιχυμένο με λαδολέμονο.

Βραστό χταπόδι: βραστό χταπόδι που σερβίρεται από μόνο του.

Ψητές σουπιές: ψημένες στη σχάρα μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια περιχυμένες με λαδολέμονο. Σερβίρεται από μόνη της.

Γεμιστές σουπιές: γεμισμένες με μυζήθρα, φρεσκοτριμμένη ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό ψημένες στη σχάρα μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια περιχυμένες με λαδολέμονο.

Καλαμάρι: φέτες καλαμάρι τηγανισμένες με ελαιόλαδο. Σερβίρεται από μόνη της.

Μύδια σαγανάκι:: μύδια μαγειρεμένα με φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό και μπαχαρικά. Κομμάτια από τυρί φέτα προστίθεται πριν από το σερβίρισμα.

Γαρίδες σαγανάκι: γαρίδες μαγειρεμένες με φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό και μπαχαρικά. Κομμάτια από τυρί φέτα προστίθεται πριν από το σερβίρισμα.



Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας

image

Σφακιανές πίτες: λεπτή ζύμη γεμισμένη με μυζήθρα μαγειρεμένη σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, στη συνέχεια, ολοκληρώνεται με το μέλι. Αυτό το γλυκό αλλά αλμυρό επιδόρπιο προέρχεται από το απομακρυσμένο ορεινό χωριό των Σφακίων που από ‘κει πήρε και το όνομά του.

Μίνι παγωτίνια: μια επιλογή από παγωτίνια για τους μικρούς μας φίλους.

Τούρτα παγωτό: κέικ που είναι φτιαγμένο από παγωτό κρέμα και μπισκότο.

Παγωτό: δύο μπάλες παγωτό σερβίρεται σε ένα μπολ.

Γιαούρτι με μέλι: είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Κρήτης που αποτελείται από γιαούρτι, μέλι και καρύδια.

Μπακλαβάς: ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό φτιαγμένο από λεπτό φύλλο ζύμης γεμισμένο με ψιλοκομμένα καρύδια και αμύγδαλα. Στη συνέχεια, σιρόπι από ζάχαρη, μέλι και νερό χύνεται πάνω από αυτό.

Γαλακτομπούρεκο: ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό φτιαγμένο από λεπτά φύλλα ζύμης γεμισμένο με γλυκιά κρέμα από γάλα, ζάχαρη και σιμιγδάλι. Στη συνέχεια, σιρόπι από ζάχαρη, μέλι και νερό χύνεται πάνω από αυτό.

Καρυδόπιτα: ένα γλυκό το οποίο είναι κατασκευασμένο από λεπτή ζύμη και γεμισμένο με καρύδια. Στη συνέχεια σιρόπι από ζάχαρη, μέλι και νερό χύνεται πάνω του και ολοκληρώνεται με σοκολάτα.

Σουφλέ σοκολάτας: ένα κέικ σοκολάτας γεμάτο με λιωμένη σοκολάτα και σερβίρεται ζεστό.

Κανταΐφι: ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό από ψιλοκομμένα αμύγδαλα και καρύδια. Στη συνέχεια ένα σιρόπι από ζάχαρη, μέλι και νερό χύνεται πάνω του και ολοκληρώνεται με σοκολάτα.



Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας