• (+30) 28220 41010
  • Kaβούσι - Φαλάσαρνα – Χανιά - Κρήτη
spilios tavena falassarna chania xania xavia crete greece


about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece about Falassarna crete greece

Δωρεάν Λήψη τουριστικού οδηγού για τα Φαλάσσαρνα

Η ταβέρνα Σπήλιος ανήκει σε ένα τοπικό σύλλογο εθελοντών που δραστηριοποιείται στην προώθηση αυτής της όμορφης περιοχής του Νομού Χανίων.
Με την ελπίδα να έρθετε και να βιώσετε την ομορφιά, τη χαλαρή ατμόσφαιρα και φιλοξενία αυτής της περιοχής, ο τοπικός Σύλλογος έχει εκδώσει έναν οδηγό, διαθέσιμο στο διαδίκτυο, με τις σχετικές τουριστικές πληροφορίες για τα Φαλάσαρνα και τα γειτονικά χωριά.Σχετικά με τα Φαλάσαρνα (Φαλάσαρνα)

Τα Φαλάσαρνα βρίσκονται 16 χιλιόμετρα δυτικά της Κισάμου και 60 χιλιόμετρα από τα Χανιά, στη βόρεια ακτή της Κρήτης.
Οι τριών χιλιομέτρων αμμώδη παραλία θεωρείται μια από τις καλύτερες παραλίες της Κρήτης, διάσημη για τα κρυστάλλινα νερά, τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα και βαθμολογείται ανάμεσα στις δέκα πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης.

Οι επισκέπτες πλησιάζοντας τα Φαλάσαρνα θα συναντήσουν τη θέα από τη Δυτική ακτή του ακρωτηρίου της Γραμβούσας ορεινό ανάγλυφο (Cape Κουτρί), τα θερμοκήπια που οι αγροτικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους και τη διακριτική παρουσία ξενοδοχειακών μονάδων κατά μήκος της θάλασσας.
Σε ιδανικές καιρικές συνθήκες θα έχετε επίσης την ευκαιρία να ρίξετε μια ματιά στους windsurfers, παρά πέντε και σε μικρές ομάδες πεζοπόρων για τους οποίους τα φυσικά περιβάλλοντα έχουν πολλά να προσφέρουν σε όλες τις εποχές.Natura 2000

Τα Φαλάσαρνα είναι μια προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 λόγω της διαφορετικότητας της ενδημικής χλωρίδας και πανίδας που βρίσκονται στα νερά της, κατά μήκος της ακτογραμμής.Εκδηλώσεις

Οι πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις του καλοκαιριού είναι το φημισμένο Φαλάσαρνα Beach Party το οποίο πραγματοποιείται το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου και προσελκύει αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο.


Αρχαία Φαλάσαρνα

Τα Φαλάσαρνα βρέθηκαν από τους Δωριείς τον 7ο αιώνα π.Χ. και εξελίχθηκαν σε μια ισχυρή πόλη-κράτος και σε μια ισχυρή ναυτική δύναμη της Μεσογείου, έχοντας τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων προς τη Βόρεια Αφρική και την Ιταλία.

Ιστορικά και φυσικά γεγονότα διαμόρφωσαν το πεπρωμένο της πόλης. Η ημερομηνία του 365 μ.Χ. καθορίζει την τελική πτώση των Φαλασάρνων, όταν ένας από τους ισχυρότερους σεισμούς που είναι καταγεγραμμένος στην ιστορία αύξησε το επίπεδο της θάλασσας μέχρι και 6,5 m από την ακτογραμμή και ισοπέδωσε το οχυρωμένο λιμάνι και τις γύρω περιοχές της πόλης.

Αρχαιολογικές εκσκαφές ξεκίνησαν το 1966: ένα μέρος των ευρημάτων εκτίθενται στο Μουσείο των Χανίων και Κισάμου και σημαντικές ακάλυπτες περιοχές της αρχαίας πόλης είναι ανοιχτές στο χώρο των αρχαίων Φαλασσάρνων.

Σχετικά με τα Χανιά

Η γραφική πόλη των Χανίων (ή Χανιά) είναι γνωστή ως "το μαργαριτάρι της Ελλάδος".
Σύμβολο της πόλης είναι ο Φάρος, θεματοφύλακας της Παλιάς Πόλης χτισμένος γύρω από το ενετικό λιμάνι, όπου ενετικά κτίρια και τουρκικά στοιχεία συνθέτουν ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στυλ.
Ιστορικά αρχοντικά και κτίρια φιλοξενούν σήμερα τα μουσεία, μπουτίκ, ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, γκαλερί τέχνης.
Τα Χανιά είναι μια ζωντανή και φιλόξενη πόλη με πολλές επιλογές για όσους θέλουν να γνωρίσουν την πόλη κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.Chania old town