• (+30) 28220 41010
  • Τοποθεσία: Kaβούσι - Φαλάσαρνα – Χανιά - Κρήτη
aboutUs-welcome


Spilios Taverna owners

Σχετικά με εμάς

Ο Μιχάλης και ο Γιώργος,, δύο φίλοι και για πολλά χρόνια συνέταιροι σε μια ξυλουργική επιχείρηση, μοιράστηκαν ένα όνειρο: να χτίσουν μια ταβέρνα με θέα τον κόλπο των Φαλασάρνων όπου οι επισκέπτες να μπορούν να γευτούν κρητικές σπεσιαλιτέ, ενώ απολαμβάνουν τα χαρακτηριστικά για τα οποία φημίζονται τα Φαλάσαρνα : το Αιγαίο Πέλαγος που πλαισιώνεται από ένα τεράστιο και φυσικό όρμο, τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα, το χαλαρωτικό περιβάλλον και ο Δυτικός άνεμος .. φορέας του δροσερού αέρα του καλοκαιριού.

Το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα το 2005, όταν η ταβέρνα Σπήλιος άνοιξε τις πόρτες της για τους πρώτους επισκέπτες και από τότε, κάθε καλοκαίρι καλωσορίζει παλιούς και νέους επισκέπτες στη γαστρονομία και τη φιλοξενία της.

Ζώντας όλη τους τη ζωή σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης κοντά στα Φαλάσαρνα Ο Μιχάλης και Γιώργος έγιναν εμπειρογνώμονες στην κρητική γαστρονομία. Η καθημερινή διατροφή τους αποτελούνταν από τα δώρα της φύσης για τον άνθρωπο: φρέσκα φρούτα λαχανικά, γαλακτοκομικά, κρέας, πουλερικά και ψάρια.
Οι ελιές και το ελαιόλαδο που χρησιμοποιείται στην ταβέρνα Σπήλιος είναι το ίδιο μ’ αυτό που χρησιμοποιούν οι σύζυγοι και μητέρες τους στα σπίτια τους. Είναι ελιές που έχουν μαζευτεί από τα δέντρα τα οποία έχουν συλλεχθεί για γενιές από τις οικογένειές και τους προγόνους τους.

Από το χωριό στο τραπέζι σας: τα πιάτα που προτείνει η ταβέρνα Σπήλιος είναι απλές, παραδοσιακές κρητικές συνταγές που παρασκευάζονται καθημερινά με φρέσκα προϊόντα τα οποία δοκιμάζονται από τον Μιχάλη και τον Γιώργο.Καλώς ήρθατε στη ταβέρνα Σπήλιος!